3 verschillende gevulde eitjes

Vandaag is het paasmaandag! Om lekker in de paassfeer te blijven hebben wij vandaag drie verschillende recepten, die allemaal met eitjes gemaakt worden. Deze eitjes zijn niet alleen feestelijk, maar ook nog eens duivels lekker!

Recept 1: Ingelegde bieten ‘Duivelsei’ 

Ingrediënten (6 eieren):

  • 240 ml bietensap
  • 240 ml witte wijnazijn
  • 80 ml water
  • 2.5 tl kristalsuiker
  • 2 tl zwarte peperkorrels
  • 2,5 tl zout
  • 6 hardgekookte eieren
  • 80 gram mayonaise
  • 2-3  fijngesneden cornichons (mini augurken)
  • 1,5 tl mierikswortel
  • 15 gram fijngesneden dille
  • 1 tl dijon mosterd

Bereiding:

Doe bietensap, azijn, water, suiker, peperkorrels en 2 theelepels zout in een steelpan. Breng hoog aan de kook en roer af en toe zodat de suiker oplost. Haal van het vuur en laat het 25 minuten afkoelen.   Schil de eieren en leg deze vervolgens in een middelgrote bak. Giet het azijnmengsel over de eieren. Zorg ervoor dat de eieren helemaal bedekt zijn met het azijnmengsel. Dek af en laat minstens 12 tot maximaal 24 uur koelen.  

Giet de eieren af en dep droog met keukenpapier. Snijd eieren in de lengte doormidden. Verwijder dooiers voorzichtig en plaats in een middelgrote kom. Zet eiwithelften opzij. Pureer de dooiers met behulp van een vork; voeg mayonaise, cornichons, mierikswortel, dille, mosterd en het resterende zout toe en roer tot een gladde massa.  

Voeg het dooiermengsel toe aan een plastic ziplockzak en sluit af. Knip een gat in de punt van de plastic zak. Spuit ongeveer een eetlepel dooiermengsel op elke eiwithelft. Garneer met dille.   

Recept 2: Ingelegde kurkuma ‘Duivelsei’ 

Ingrediënten (6 eieren):

  • 6 hardgekookte eieren
  • 240 ml witte wijnazijn
  • 320 ml water
  • 2½ tl kristalsuiker
  • 2 tl. kurkuma
  • 2 tl zwarte peperkorrels
  • 2,5 tl zout
  • 80 gram mayonnaise
  • 1 tl. volle yoghurt
  • 2 tl dijon mosterd
  • ½ tl kerriepoeder
  • ¼ tl cayenne peper
  • Ter garnering: bieslook

Bereiding:

Doe gemalen kurkuma, azijn, water, suiker, peperkorrels en zout in een kleine steelpan. Breng hoog aan de kook en roer af en toe om suiker op te lossen. Haal van het vuur en laat 25 minuten afkoelen. Schil de eieren en leg deze vervolgens in een middelgrote bak. Giet het azijnmengsel over de eieren. Zorg ervoor dat de eieren helemaal bedekt zijn met het azijnmengsel. Dek af en laat minstens 12 tot maximaal 24 uur koelen.  

Giet de eieren af en dep droog met keukenpapier. Snijd eieren in de lengte doormidden. Verwijder dooiers voorzichtig en plaats in een middelgrote kom. Zet eiwithelften opzij. Pureer de dooiers met behulp van een vork; voeg mayonaise, gewone volle melkyoghurt, gele mosterd, kerriepoeder, cayennepeper en het resterende zout toe en roer tot een gladde massa.  

Voeg het dooiermengsel toe aan een plastic ziplockzak en sluit af. Knip een gat in de punt van de plastic zak. Spuit ongeveer een eetlepel dooiermengsel op elke eiwithelft. Garneer met verse bieslook.  

Recept 3: Pittige gefrituurde ‘Duivelsei’ 

Ingrediënten (6 eieren):

  • 8 eieren
  • 1500 ml koolzaadolie (olie om in de frituren)
  • 80 gram mayonaise
  • 2-3 eetlepels fijngesneden augurk
  • 1½ tl dijon mosterd
  • ½ tl hot sauce
  • Snufje cayennepeper
  • ½ tl zout
  • 80 gram bloem
  • 320 gram panko
  • ½ Tony Chachere’s kruiden
  • 1 paprika

Bereiding:

Breng een grote pan met water aan de kook en laat 6 eieren hard koken in 10 minuten. Vul ondertussen een grote kom met koud water en ijs. Wanneer de eieren gekookt zijn kunnen deze onmiddellijk overgebracht worden in het ijswater. Laat deze 15 minuten koelen en schil deze vervolgens.  

Verhit olie in een frituurpan of pan tot deze 180 graden is. Snijd de gekookte eieren in de lengte doormidden. Verwijder de dooiers voorzichtig en plaats in een middelgrote kom. Zet de eiwithelften opzij. Pureer de dooiers met behulp van een vork; voeg mayonaise, de augurk, mosterd, hete saus/tabasco, cayennepeper en zou toe; roer tot een gladde massa.  

Voeg het dooiermengsel toe aan een plastic ziplockzak en sluit af.  

Doe de bloem in een ondiepe schaal. Klop de resterende eieren in een andere ondiepe schaal. Doe de panko in een derde ondiepe schaal. Voeg de hardgekookte eiwitten stuk voor stuk toe aan de bloem, vervolgens aan het losgeklopte ei en tot slot in de panko. Herhaal dit voor alle eiwithelften.  

Bak de gepaneerde eiwithelften in de hete olie tot ze goudbruin zijn in 1 tot 1,5 minuut. Laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met Tony Chachere’s kruiden en zout.  

Knip een gat in de punt van de plasticzak waar het eigeelmengsel in zit. Spuit ongeveer 1 eetlepel eigeelmengsel op elke gefrituurde eiwithelft. Bestrooi met paprikapoeder.