Voor 4 personen
Salsa:
Kerriemayonaise:
Meng, voordat je gaat paneren, de platgeslagen kip samen met zout, peper, uienpoeder, knoflookpoeder, paprikapoeder en ketjap in een diepe kom. Leg dit vervolgens afgedekt in de koelkast voor ruim 1,5 uur.
Pak vervolgens 3 kommen, doe in één kom de bloem en daarna in een andere kom de panko. Voeg tot slot een geklust ei toe aan de derde kom. Zorg ervoor dat er drie verschillende kommen staan met in iedere kom een verschillende inhoud. De platgeslagen kippendijen worden namelijk gepaneerd.
Bak de garnalen in een pannetje met een scheutje olijfolie in maximaal 3 minuten. Blus dit af met sojasaus en eventueel wat honing. Breng vervolgens extra op smaak met wat zwarte peper en sap van een limoen. Laat dit medium afkoelen.
Maak ondertussen de tomaten salsa. Doe alle ingrediënten in een kom en meng alles goed. Leg dit vervolgens opzij. Meng nu alle ingrediënten voor de kerrie mayonaise in een passende kom, mix alles goed.
Was de baby romaine in koud water en leg weg op keukenpapier voor overtollige vocht. Verhit in een ruime koekenpan een flinke scheut zonnebloemolie. Check met een houten pollepel of het heet genoeg is. Je kunt dit zien doordat er mini belletjes gaan pruttelen. Zorg ervoor dat de kip goudbruin gebakken wordt. Als de kip klaar is, laat dit dan uitlekken op keukenpapier.
Snijd daarna de bolletjes open en besmeer beide kanten met de kerriemayo, leg een paar blaadjes sla op het onderste bolletje. Doe vervolgens de komkommer, kip, en wat garnalen en de salsa op het bolletje.
Eet smakelijk!