Pasta al limone met tuinbonen

In Italië wordt de lente echt gekenmerkt door de tuinboon. Daarom staat Bibi vandaag in de keuken met 'Pasta al limone met tuinbonen'. Een heerlijk pasta om je week goed mee te beginnen!

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 300 gram spaghetti
  • 300 gram tuinbonen
  • 50 gram boter
  • 2 à 3 biologische citroenen
  • 15 gram basilicum
  • 150 tot 200 gram Parmezaanse kaas (geraspt)

Bereiding

Blancheer de tuinbonen 2 minuten. Leg ze direct in een bak met ijskoud water en laat dit afkoelen. Dop de boontjes dubbel en bewaar de velletjes. Laat deze opdrogen. Bak de velletjes van de tuinbonen in een beetje olijfolie krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met grot zout. 

Kook de pasta 'al dente' in 10 minuten in gezout water. Smelt intussen de boter op laag vuur en voeg het sap en de rasp toe. Scheur of snijd de basilicum fijn en doe dit bij het boter-citroenmengsel. 

Voeg de pasta met een tang direct vanuit de kookpan toe. Voeg de Parmezaanse kaas toe en voeg wat kookvocht toe. Meng tot een romige emulsie. 

Schep direct op een bord en maak af met de crispy tuinboonvelletjes. 

Eet smakelijk!