Tompouce van scholfilet met asperges

Vandaag is Quinty haar speciale uitzending en wie kun je dan beter uitnodigen dan onze trouw vriend Caspar. Jarenlang maakte hij de lekkerste gerechten en wat zagen die er heerlijk uit! Vandaag pakt hij weer voor ons uit, want hij maakt namelijk 'tompouce van scholfilet met asperges'.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 plakken bladerdeeg
  • 1 theelepel maanzaad
  • 1 eidooier (losgeknipt)
  • 1 eetlepel water
  • 50 gram bloem
  • 9 asperges 
  • 1 klontje boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 theelepel kerriepoeder
  • 100 mililiter kookroom
  • 2 gekookte bieten (in kleine blokjes gesneden)
  • 3 sjalotten (grof gehakt)
  • 1 eetlepel verse tijm
  • 1 eetlepel verse rozemarijn
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiding

Snijd de bladerdeeg doormidden en leg dit op het bakpapier. Meng het water met de eidooier en besmeer hier het bladerdeeg mee. Bestrooi met maandzaad en eventueel grof zeezout. Bak in een voorverwarmde oven op 200 graden af tot deze goudbruin kleuren. Meng de bieten, sjalotten, tijm, rozemarijn en olijfolie en zet deze in een vuurvaste schaal bij het bladerdeeg in de oven voor ongeveer 25 minuten.

Bak de asperges in olijfolie op hoog vuur tot deze kleuren. Maak af met zout en houd warm. Haal de scholfilet door de bloem en bak dit vervolgens goudbruin in wat boter en olie. Bewaar de bakolie.

Schep de bietensalade lauwwarm op een bord en leg de bladerdeeg hier bovenop. Schep vervolgens de asperges hier bovenop en voeg de vis toe. Verwarm het bakvet van de vis en voeg hier de kerriepoeder aan toe en bak dit 1 minuut. Schenk de room hierbij en laat een halve minuut pruttelen. Schep over de vis en maak af met bladerdeeg.