Voor 4 personen
Mosselen:
Riz pilav:
Maak een roux, door de boter te smelten, de bloem toe te voegen en dit voor 2 à 3 minuten te laten bakken.
Fruit het sjalotje samen met de knoflook aan in een grote mosselpan. Voeg de bouillon en de wijn toe en laat pruttelen. Voeg na een minuut de mosselen toe en kook binnen een paar minuten al roerend gaar. Giet af (bewaar het kookvocht!) en houdt de mosselen warm door de deksel erop te houden.
Verwarm het kookvocht in een steelpan en voeg beetje bij beetje de eerder gemaakte roux toe. Meng tot een glad geheel. Haal van het vuur en voeg de crème fraîche, citroen, ei, peterselie en een snuf peper toe.
Fruit de ui samen met de knoflook en rijst in de olijfolie aan tot de rijst glazig kleurt. Voeg de bouillon toe samen met de saffraan en laurier en meng. Laat voor ongeveer twaalf minuten gaarkoken. Verwijder het laurierblad en serveer samen met de mosselen.