Lentetaart

Het weer trekt langzaam maar beetje bij, want het is toch echt lente! Vandaag maakt London een recept dat hier perfect bij past. Een heerlijke lentetaart en dan niet een zoete maar een hartige taart. Hieronder vind je alles wat je nodig hebt om het recept thuis ook te maken.

Ingrediënten

voor 4 personen

  • ½ bospeen
  • 500 gram groene asperges
  • 100 gram doperwten, vers of diepvries
  • 8 kwarteleitjes
  • 1 bio citroen
  • 15 gram verse kruiden als platte peterselie, basilicum en munt
  • 270 gram bladerdeeg (1 rol)
  • 200 gram verse roomkaas, naturel
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 teen knoflook, geperst

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 220ºC.

Schrap de bospeen; laat aan elke peen een stukje groen loof zitten. Snijd het houtachtige uiteinde van de asperges. Halveer de asperges en de bospeen in de lengte en kook ze 3 minuten in gezout water. Voeg na 3 minuten de doperwten toe.

Kook de kwarteleitjes in 4 minuten hard in kokend water.

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de citroen. Hak de helft van de verse kruiden fijn. Meng de fijngehakte kruiden met de citroenrasp en de knoflook met de roomkaas en de crème fraîche. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Pel de eitjes en halveer ze. Giet de groenten af en laat ze goed uitlekken. Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Bestrijk het deeg met de kruidencrème; houd een rand van 2 centimeter vrij. Vouw de rand terug tot de kruidencrème. Leg de bospeen en de asperges naast elkaar met de erwten ertussen op de crème. Laat het loof van de wortel over de deegrand steken en wissel de kant af. Strooi er zout en peper naar smaak over.

Bak de taart in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Leg de taart op een schaal en strooi er de rest van de kruiden over. Leg de kwarteleitjes tussen de kruiden en serveer de taart (lauw)warm of op kamertemperatuur.

Bron: Delicious Magazine