Tomatenbroodsoep

De week is weer begonnen en dat betekent tijd voor een nieuw recept van London! Vandaag maakt hij tomatenbroodsoep. Een goed begin van de week is het halve werk. Je vind hieronder hoe je dit recept thuis ook maakt.

Ingrediënten

voor 4 personen

  • 2 el olijfolie
  • 4 tenen knoflook (fijngesneden)
  • 2 stengels bleekselderij (fijngesneden)
  • 3 stuks rode ui (fijngesneden)
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 blikken cherrytomaatjes
  • 200 gram boeren zuurdesem brood
  • extra vierge olijfolie
  • 60 gram geraspte pecorino romano

Extra:

  • 1 rode peper (fijngehakt)
  • basilicumblaadjes

Bereiding

Verhit in een soeppan de olijfolie. Bak de knoflook met de bleekselderij, de ui en de rozemarijn 5 minuten zachtjes.

Voor wat pit bak je de rode peper mee die is fijngehakt.

Voeg de cherrytomaatjes met vocht toe. Vul de lege blikken met water en schenk het water ook in de pan.
Breng de soep aan de kook.

Scheur intussen het brood boven de pan in stukjes en meng door de soep. Draai het vuur laag en kook de soep ± 35 minuten zachtjes. Plet met een spatel de tomaatjes stuk.

Breng soep op smaak met zout en peper en schep in kommen. Maak de soep af met een straaltje extra vierge olijfolie en serveer met de geraspte pecorino en wat basilicum blaadjes.