Eten & Drinken
Vega vignarola
Vandaag gaat Bibi weer aan de slag met groente! Ze maakt een heerlijke vega vignarola. Een heerlijk recept nu het weer lekker weer wordt. Hieronder vind je alles wat je nodig hebt.
Ingrediënten
- 1 prei, gewassen, gehalveerd en in ringen
- 100 gram groene aspergetips, doormidden
- 250 gram tuinbonen, vers of diepvries
- 250 gram verse tuinerwten
- 1 groentebouillonblokje
- 100 gram artisjokharten (op olie)
- sap van ½ biologische citroen
- olijfolie extra vierge
- zuurdesembrood of ander brood
- 1 burrata
- grof zeezout (maldon)
- extra smaak: Ansjovis
Bereiding
Giet een beetje olie in een grote pan en voeg de prei toe. Bak de prei 10 minuten op laag vuur tot deze zacht is geworden.
Voeg hier de asperges, tuinbonen en tuinerwten aan toe samen met 100 ml water en het bouillonblokje. Stoof de groenten gedurende 10 minuten op laag vuur.
Voeg als laatste de artisjokharten aan toe en breng de stoof op smaak met peper en zout.
Bak intussen de sneden brood in een laagje olijfolie goudbruin en knapperig.
Serveer de vignarola in een pastabord en maak af met citroensap, burrata en grof zeezout. Eet lekker met brood.