voor 6 tot 8 personen
Kokoscake:
Roomkaastopping:
Verwarm de oven voor op 180 graden of 160 graden hetelucht. Vet een springvorm, van twintig centimeter doorsnede, in en bekleed de bodem met een cirkel bakpapier. Laat de kokosolie in een pannetje smelten.
Meng vervolgens voor de kokoscake de patentbloem, het bakpoeder, zout en de kokosrasp in een kom. Klop in een grote kom de boter, kokosolie, suiker en het vanille-extract in enkele minuten tot een licht en luchtig mengsel. Voeg het eiwit in delen toe en klop alles tussendoor steeds goed door elkaar.
Spatel een deel van het bloemmengsel door de natte ingredienten en voeg dan wat van de kokosmelk toe. Meng goed en spatel er dan weer wat bloemmengsel door. Herhaal tot de bloem en kokosmelk op zijn. Giet het beslag ten slotte in de springvorm.
Bak de cake in vijftig minuten gaar. De cake is gaar als een scherp mes of een satéprikker er na het insteken weer schoon en droog uit komt. Laat vijftien minuten afkoelen voor je de cake uit de vorm haalt. Draai de cake vervolgens om, haal het bakpapier eraf en laat volledig afkoelen op een rooster met de plattere kant omhoog.
Klop voor de topping de zachte boter en roomkaas in twee tot drie minuten licht en luchtig. Spatel de poedersuiker, het zout en het vanille-extract erdoor tot alles goed gemengd is. Verdeel gelijkmatig over de afgekoelde cake en strijk glad. Bestrooi met de kokosrasp.
Eet smakelijk!