Gefrituurde kip voor bij de wafels:
Maïswafels:
Gefrituurde kip voor bij de wafels:
Snijd de kippendijen in twee gelijke stukken. Voeg de kip toe aan de karnemelk en laat een half uurtje in de koelkast marineren. Verhit vervolgens de olie tot ongeveer 175 graden.
Meng de bloem met de maizena, zout, paprikapoeder, zwarte peper, knoflookpoeder en uienpoeder. Voeg eventueel wat cayennepeper toe voor wat extra pit. Dip daarna de kip in de gekruide bloem en frituur deze in 7 à 8 minuten gaar en mooi bruin. Frituur in delen en laat uitlekken op keukenpapier.
Maïswafels:
Meng het bloem, maismeel, baking soda en suiker door elkaar en mix goed door. Voeg de overige ingrediënten toe en meng tot een glad beslag. Maak de wafelijzer heet en vet in met bakspray. Bak de wafels in ongeveer 4 minuten gaar. Serveer direct met de gefrituurde kip.
Eet smakelijk!