Chicken and waffles

Hoe kun je beter je weekend inluiden, dan met een recept van London. Vandaag staat London in de keuken om 'Chicken and waffles' te maken, een combinatie tussen zoet en hartig. Dit typisch Amerikaanse recept belooft een smaaksensatie te worden. Lekker om je vingers bij af te likken!

Ingrediënten

Gefrituurde kip voor bij de wafels:

  • 3 tot 4 kippendijen, zonder bot
  • 250 ml karnemelk
  • 130 gram bloem
  • 2 el maizena
  • 1 tl zout
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gemalen zwarte peper
  • 1/4 tl knoflookpoeder

Maïswafels:

  • 130 gram bloem
  • 75 gram maïsmeel
  • 1 tl baking soda
  • snufje zout
  • 1,5 el witte basterdsuiker
  • 2 el milde olijfolie
  • 65 gram appelmoes
  • 300 ml amandelmelk
  • ahornsiroop

Bereiding

Gefrituurde kip voor bij de wafels:

Snijd de kippendijen in twee gelijke stukken. Voeg de kip toe aan de karnemelk en laat een half uurtje in de koelkast marineren. Verhit vervolgens de olie tot ongeveer 175 graden.

Meng de bloem met de maizena, zout, paprikapoeder, zwarte peper, knoflookpoeder en uienpoeder. Voeg eventueel wat cayennepeper toe voor wat extra pit. Dip daarna de kip in de gekruide bloem en frituur deze in 7 à 8 minuten gaar en mooi bruin. Frituur in delen en laat uitlekken op keukenpapier.

Maïswafels:

Meng het bloem, maismeel, baking soda en suiker door elkaar en mix goed door. Voeg de overige ingrediënten toe en meng tot een glad beslag. Maak de wafelijzer heet en vet in met bakspray. Bak de wafels in ongeveer 4 minuten gaar. Serveer direct met de gefrituurde kip.

Eet smakelijk!