Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Rendang van jackfruit met Atjar van rodekool
Een volledig plantaardige rendang met jackfruit.

Ingrediënten:  

  • 1 grote ui
  • 1 teen knoflook
  •  3 el zonnebloemolie
  • 2 tl komijn
  • 6 blaadjes citroenblad (verkrijgbaar bij de toko)
  • stengels citroengras (ook wel sereh genoemd)
  • 10 gr gedroogde paddenstoelen (shiitake of eekhoorntjesbrood) · 
  • 1 el ketjap manis (zoete ketjap)
  • 200 ml water
  • 40 gr geraspte kokos  
  •  500 gr jonge jackfruit
  • 1 bakje rendang boemboe
  • 2 el  sojasaus
  • 200 ml  kokosmelk
  • bao bun broodjes

Voor de atjar:  

  • 1/4 rodekool
  • 100 ml
  • witte wijnazijn
  • 40 gr suiker
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 kaneelstokje
  • 2 kruidnagels

Bereidingswijze:    

Giet de jackfruit af, spoel het onder de kraan goed af en laat uitlekken in een vergiet. Snipper de ui en de knoflook. Verhit drie eetlepels zonnebloemolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui op laag vuur zacht. Voeg de knoflook, boemboe en overige specerijen toe en roerbak het geheel een paar minuten zodat de smaken vrijkomen.   Voeg de jackfruit, de kokosmelk, de gedroogde paddenstoelen en het water toe en laat het geheel een uur pruttelen op zacht vuur. Hou het eerste half uur de deksel op de pan, verwijder dan, voeg de zoute en zoete ketjap toe en laat nog een half uur zachtjes koken en laat het vocht zeker tot de helft verdampen.  

Rooster de kokosrasp op laag vuur in een droge koekenpan tot hij goudbruin kleurt. Roer tussentijds met een houten lepel en pas op dat de rasp niet verbrandt. Voeg de rasp vlak voor het einde van de kooktijd toe aan de rendang. Houd wat achter voor garnering. 

Doe voor de atjar van rodekool de azijn met de suiker en de specerijen in een pan en verwarm zodat de suiker oplost. Draai het vuur uit en laat afkoelen. Snij de rodekool in dunne repen. Giet het azijnmengsel erover, hussel door elkaar en zet weg tot gebruik.  

Serveer de rendang met witte rijst en atjar en eventueel wat fijngehakte selderij. Je rendang van jackfruit is klaar.   

Eet smakelijk! 

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.