Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Romige aardpeersoep met gefrituurde uitjes
Romige aardpeersoep met gefrituurde uitjes en groentebouillon met natuurlijke ingrediƫnten van Maggi.

Ingrediënten:

  • 800 g aardpeer
  • 2 grote ui
  • olijfolie
  • 10 takjes verse oregano
  • 1 liter water met 1 blokje groentebouillon met natuurlijke ingrediënten van Maggi
  • 200 ml amandelmelk
  • paar draadjes saffraan
  • zonnebloem- of arachideolie
  • dille, fijngehakt
  • kokoscrème (op kamertemperatuur!)

Bereidingswijze:

Schil de aardperen zo goed mogelijk en snijd in dobbelsteentjes. Snipper de ui fijn. Verhit een scheut olijfolie in een soeppan en fruit de ui 10 minuten op laag vuur. Schep af en toe om. Voeg de aardpeer, oregano, saffraan en bouillon toe en zet het vuur hoog. Doe zodra de bouillon (bijna) kookt de deksel of de pan en laat 1 uur zachtjes pruttelen op het laagste vuur.

Pureer de soep met een staafmixer en verdun met de amandelmelk. Verhit in een grote pan een flinke laag zonnebloemolie tot 180 graden. Snijd de ui zo fijn mogelijk, gebruik idealiter een mandoline. Bestrooi met grof zout. Masseer de ui en knijp het overtollige vocht eruit. Frituur de uiensnippers in kleine porties totdat ze bruin kleuren. Laat 2 minuten uitlekken op flink wat keukenpapier.

Serveer de soep met een lepel kokoscrème, dille en gefrituurde uitjes.

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.