Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Rösti met haring groene appel tartaar en mierikswortelcrème
Hugo maakt vandaag een heerlijk en restaurantwaardig gerecht met haring in nieuwe stijl ofwel, Hollandse Nieuwe Stijl! Hollandse Nieuwe is 12 juni in het land! Benieuwd naar meer informatie of verrassende recepten met haring in nieuwe stijl?

 Kijk hier voor meer recepten! (of klik onderaan het recept).

Ingrediënten:

  • 4 bloemige aardappels
  • 1 ui
  • 1 ei
  • zonnebloemolie om in te bakken 
  • 4 verse haringen
  • 1 groene appel
  • 1 sjalot
  • 125 gr crème fraîche
  • 3 takjes verse dragon
  • 1 el mierikswortel geraspt
  • 1 citroen
  • boter 
  • peper
  • zout

Bereidingswijze:

Schil de aardappels en pel de ui. Rasp ze op een rasp of keukenmachine fijn. Meng door elkaar samen met een ei, peper en zout. Verhit in een hapjespan een klont boter en scheutje olie en leg 4 kleine hoopjes van het aardappelmengsel en druk iets plat. Bak nu op middelhoog vuur ongeveer 8 min gaar en bruin draai ze daarna voorzichtig om en bak nog is 6 min.

Snijd ondertussen de haring in mooie kleine blokjes. Snijd de ongeschilde groene appel is zeer kleine blokjes en sniper de sjalot ook fijn. Meng alles samen in een kom en voeg 1 el crème fraîche toe samen met de gesnipperde blaadjes dragon en houd 1 takje dragon over. Rasp nu en halve theelepel citroen zest en meng ook door de tartaar en breng op smaak met wat zout en peper.

Meng nu de mierikswortel door de rest van de crème fraîche en een eetlepel citroensap en breng verder op smaak met zout en peper.

Schep de rösti op een bordje neem ringsteker of maak gewoon hoopje van de tartaar op de rösti. Maak af met lepel van de crème en garneer met wat blaadjes dragon.

Eet smakelijk!

Benieuwd naar meer informatie of verrassende recepten met haring in nieuwe stijl? Kijk hier.

Delen
Recepten
Kip met gemberbier-soja dressing en een frisse salade
Dit kiprecept uit ‘Midnight Chicken’ van Ella Risbridger maakte Hugo eerder dit seizoen ook al, maar was direct favoriet van Caroline. Speciaal voor Caroline’s laatste uitzending 5 Uur Live maakt Hugo deze overheerlijke drumsticks nog een keer, samen met een frisse salade.
Recepten
Crème brûlée met pure chocolade, dadel, rozenwater en granaatappel
Hidde deelde zijn recept voor crème brûlée met Mounir Toub en hij maakte een variatie op de klassieke variant. Vandaag kookt Hidde dat recept en maakt hij crème brûlée met pure chocolade, dadel, rozenwater en granaatappel. Dit recept is afkomstig uit het kookboek Lekker Arabisch
Recepten
Asperges met gegrilde boleten en venkel en snelle bearnaisesaus
Hugo presenteert vandaag zijn eigen krat vol mooie Nederlandse producten. Hij kookte daaruit asperges met gegrilde boleten en venkel en snelle bearnaisesaus.
Recepten
Auberginecarpaccio
Jigal maakt een gerecht met zijn favoriete groente: de aubergine. Hij laat zien hoe divers deze groente is met auberginecarpaccio.
Recepten
Patrick’s favoriete Italiaanse pasta
Omdat het alweer de laatste week van het seizoen is maakt Hugo de hele week de favoriete vakantiegerechten van Daphne, Patrick en Caroline. Vandaag maakt hij een gerecht voor Patrick: Italiaanse Pasta! Deze recepten komen uit ‘Home Made Basics’ van Yvette van Boven.
Recepten
Thaise mihoensalade met knoflookgarnalen
London maakt een frisse mihoensalade met een Thaise dressing en kleurrijke groente.
Recepten
Manti
Hugo maakt het favoriete gerecht van Daphne: Manti. Deze traditionele Turkse deegkussentjes zijn gevuld met gehakt en worden geserveerd met een lekkere, maar simpele yoghurtsaus.
Bekijk meer
Meer bekijken
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.