Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Sashimi van haring (nishin sashimi)

Ingrediënten

  • 150 gr ijsklontjes
  • 300 ml dashi
  • 4 zoute haringen, ongesneden
  • 1 el gember, geraspt
  • 2 el ponzu
  • ½ lente-ui, in dunne ringen
  • 4 shisoblaadjes, fijngesneden  

Bereidingswijze:

Roer de ijsklontjes door de dashi en plaats de haring circa 5 minuten in het ijswater. Je ontdoet de haring zo van het zout. Meng intussen in een kom de gember met de ponzu.

Neem de haring uit het ijswater, laat uitlekken en dep droog met keukenpapier. Snijd de haring in stukken van circa 3 centimeter. Wentel de haring door het gember-ponzumengsel. Verdeel de haring over een bordje en garneer met de lente-ui en het shisoblad.

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.