Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Spaghetti bolognese
Een traditionele spaghetti bolognese met een rijke vulling.

Ingrediënten:

  • 400-600 gram spaghetti
  • 500 gram rundergehakt Flinke scheut rode wijn
  • 1 grote witte ui, of 2 kleine
  • 1 winterpeen
  • 2-3 stengels bleekselderij (afhankelijk van de grootte)
  • 1 laurierblaadje
  • 3 tenen knoflook
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • Handje verse basilicum, inclusief de steeltjes
  • 1 blik tomaten in blokjes
  • 1 fles passata (700 ml)
  • 1 eetlepel rode-wijnazijn
  • 1 theelepel kristalsuiker 

Snipper de ui, knoflook en basilicum, inclusief de steeltjes. Als je deze meebakt met de ui, komt er heel veel smaak van af. en snijd de wortel en bleekselderij in blokjes. Verwarm een grote braadpan op middelhoog vuur met een scheutje olijfolie. Bak hierin het gehakt rul en breng op smaak met voldoende peper en zout. 

Giet wanneer het gaar is het gehakt af en zet apart. Maak de pan niet schoon en verwarm weer op middelhoog vuur met een scheut olijfolie. Verlaag het vuur en fruit in wat olie de ui. Breng na een paar minuten op smaak met peper en zout en voeg dan de basilicumsteeltjes met de knoflook toe. Fruit kort mee en voeg dan ook de wortel en bleekselderij toe, samen met het laurierblaadje en de oregano.

Bak dit allemaal zo'n tien minuten op laag vuur tot er veel geur vrijkomt en de ui mooi glazig is. Let erop dat het niet bruint. breng dit goed op smaak. 

Voeg het gehakt toe, samen met de passata en tomantenblokjes. Leg de deksel op de pan en breng aan de kook. Nu gaan we de saus stoven. Laat het een halfuur pruttelen en kruid opnieuw. Voeg een scheutje rode wijn en azijn toe. Voeg suiker toe naar smaak.  Laat nog een kwartiertje pruttelen en proef opnieuw. 

Kook de pasta volgens de verpakking. Serveer met de bolognesesaus en eventueel Parmezaanse kaas.

 

 

 

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.