Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Sticky tempé met wokgroente, kruidige rijst en komkommersalade
Een heerlijk vegetarisch gerecht!

Ingrediënten:

- 400 g pandanrijst 
- 2 cm gember 

Tempé: 
 
- 400 g tempé 
- neutrale olie 
- 1 rode peper 
- 2 tenen knoflook 
- 2 cm gember 
- 4 el bruine basterdsuiker 
- 4 el sojasaus 
- 6 el ketjap 
- scheutje water 

Komkommersalade:

- 1 komkommer 
- 5 el witte balsamicoazijn 
- 1 el bruine basterdsuiker 
- 1/2 rode peper (optioneel) 

Wokgroenten: 

- 400 g peultjes 
- neutrale olie 
- 1 teen knoflook 

Bereidingwijze:

1. Snijd de gember in plakjes. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking met de plakjes gember en een snufje zout.

2. Verhit een laag olie in een hapjespan. Snijd de tempé in dunne plakken en bak aan beide kanten bruin. Haal de tempé uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

3. Snijd 1 rode peper en 2 tenen knoflook grof. Schil en snipper de gember. Fruit dit in dezelfde hapjespan (waar de olie nog in zit). Voeg daarna 4 el suiker toe, laat even staan tot de suiker smelt en blus af met de sojasaus en ketjap. Voeg een scheut water toe, breng aan de kook en laat inkoken.

4. Snijd ondertussen de komkommer over de lengte door en verwijder de zaadlijsten met een lepel, snijd in schuine dunne plakjes. Snipper een halve peper en meng met de komkommer, azijn en 1 eetlepel suiker.

5. Voeg de tempé bij de marinade in de pan en glaceer aan beide kanten.

6. Pel 1 teen knoflook en snijd in plakjes, snijd een halve rode peper in dunne ringetjes. Verhit olie in een wok op hoog vuur en bak daarin de chilipeper, knoflook en peultjes kort kort.

7. Verdeel de rijst over de borden en serveer met de tempé, peultjes en komkommer.

8. Verwarm de pan waar de sticky saus van de tempé in zit en doe er een scheutje water bij. Giet een klein beetje van de saus over de tempé.



 

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.