Acties

John Legend opent NN North Sea Jazz Festival 2022

Morgen is het dan zo ver: het North Sea Jazz Festival begint! Van vrijdag 8 juli tot zondag 10 juli staat Rotterdam Ahoy in het teken van jazz, soul, blues, hiphop, funk en veel meer! Vanavond trapt niemand minder dan John Legend het festival af op de Grand Opening Night.

North Sea Jazz

In 1976 vond het eerste North Sea Jazz Festival plaats, in het Haagse Nederlands Congresgebouw. Toen bestond het festival uit zes concertzalen, driehonderd muzikanten en zo’n negenduizend bezoekers. Jazzlegendes zoals Sarah Vaughan, Stan Getz en Count Basie stonden op het programma. Het festival heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een groots, internationaal evenement. Er zijn zeker vijftien podia, rond de dertienhonderd musici en jaarlijks komen er zo’n 75.000 muziekliefhebbers op het festival af. Met meer bezoek, podia en musici is dus ook grotere ruimte nodig. Daarom wordt het festival bij Rotterdam Ahoy georganiseerd.  

Er is op het NN North Sea Jazz Festival voor ieder wat wils. Naast de stevige basis van jazz komen er ook veel andere genres voorbij, zoals blues, soul, funk, hiphop, world, pop en nog veel meer. Eén festival waar drie dagen lang jazzmuziek uit het verleden, heden en toekomst samenkomen. Genieten geblazen, toch?

Grand Opening Night

Dit jaar gaat het nét wat anders in Rotterdam: op donderdag wordt het festival al feestelijk geopend. Niemand minder dan John Legend staat vanavond op de planken om dit spectaculair af te trappen. De zanger en pianist verzorgt een volledig concert in de Maas. Wie kan er nou niet mee zingen met zijn hit ‘All of Me’? John is geen onbekende voor het NN North Sea Jazz Festival, hij was al twee keer eerder te gast. In 2013 stond hij op het podium samen met The Roots en twee jaar later schitterde hij voor een bomvolle Nile. Nu, op zijn eigen grote openingsavond komt de superster het even dunnetjes overdoen.  

Vanaf vanavond wordt het een groot feest in Rotterdam. Artiesten zoals Diana Ross, Alicia Keys, Gregory Porter, Jett Rebel en Black Pumas staan ook op het programma. Benieuwd naar meer? Kijk op de website van het festival en bestel je kaartjes voor een jazztastic weekend.