Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Weekendkoken: Superkrokante kip met BBQ saus en Cobb salad
Elke vrijdag gaan we weekendkoken met Koffietijd en kan jij thuis live meekoken met onze koks. Voor dit weekend maakt Pieter superkrokante kip met BBQ saus en een Amerikaanse cobb salad.

Ingrediënten voor de superkrokante kip:

  • 12 kippendijen (+/- 1 KG)
  • 250 g bloem
  • 2 el maizena
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 ½ tl zout
  • Peper
  • 400 ml Griekse yoghurt
  • 2 eiwitten
  • Plantaardige olie om te frituren, zoals zonnebloem- of arachideolie

Bereidingswijze:

Sla de kippendijen iets plat en snijd in grote grove stukken. Meng in een kom de bloem met de maizena, paprikapoeder, knoflookpoeder, het zout en vers gemalen peper. Meng in een andere kom de yoghurt met de eiwitten.

Verhit in een hoge koekenpan een flinke laag olie, maar niet meer dan een derde van de pan, en verhit tot 180 graden. Gebruik een keukenthermometer om de temperatuur te controleren of laat een stukje brood in de hete olie glijden. Wanneer deze binnen 1 minuut bruin wordt is de olie rond de 180 graden en klaar om te frituren. Wanneer het brood direct begint te kleuren en de olie hard begint te borrelen is de pan te heet en moet het vuur lager.

Haal alle stukken kip door het yoghurtmengsel en vervolgens door het bloemmengsel. Doe de kip, met behulp van een schuimspaan, met een paar stukken tegelijk in de hete olie en frituur in 5-7 minuten goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

Serveer met homemade BBQ saus en Cobb salad.

Ingrediënten voor een volle fles homemade BBQ saus:

  • 200 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 200 gr ketchup
  • 200 ml biologische appelsap
  • 100 ml Whisky
  • 4 el worcestersaus
  • 4 el balsamicoazijn
  • 2 tl gladde mosterd
  • Sap van 2 perssinaasappels
  • Paar druppels Tabasco
  • Zout

Bereidingswijze:

Doe alle ingrediënten in een steelpan en breng aan de kook. Laat op laag vuur 10-15 minuten inkoken tot een dikke saus. Laat afkoelen of serveer warm.  

Ingrediënten voor de cobb salad:

  • Paar plakken bacon of ontbijtspek (+/- 125 g)
  • 4 eieren
  • 2 stuks baby romaine
  • 1 eetrijpe avocado
  • 1 komkommer
  • 150 gr cherrytomaten
  • 1 bos bieslook (+/- 15 gr)
  • 150 gr mais, uit blik
  • 200 gr spinazie
  • 75 gr waterkers
  • 200 gr zachte blauwe kaas, zoals roquefort
  • 15 ml witte wijnazijn
  • 1 tl gladde mosterd
  • 30 ml olijfolie extra vierge

Verhit de oven tot 180 graden.

Leg de plakjes bacon op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 8-10 bruin en krokant af in de oven. Kook ondertussen de eieren halfzacht tot hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd doormidden.  

Snijd de baby romaine in dunne reepjes, de avocado en kommer in blokjes, de cherrytomaten doormidden en de bieslook fijn. Giet de mais af en was de spinazie en waterkers indien nodig goed af. Verkruimel de kaas.

Pak een grote schaal waar je de salade op gaat serveren. Verdeel de romaine sla, spinazie en waterkers over de schaal, maar zorgt dat ze niet door elkaar mengen. Rangschik nu de bacon, eieren, avocado, komkommer, cherrytomaten, bieslook, mais en kaas per soort bovenop de sla soorten.

Meng de azijn met de mosterd en wat peper en zout. Meng al kloppend met een garde de olie erdoor. Lepel de dressing over de salade.

 

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.