Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Witlofsalade met komijnekaas, spekjes en karnemelkdressing
Een frisse witlofsalade met karnemelkdressing.

Ingrdiënten: 

Voor de salade: 

  • 450 gr witlof
  • 1 krop frisée, alleen de gele bladeren
  • 1 rode appel, in dunne partjes
  • 50 gr walnoten, geroosterd
  • 1 venkel, in dunne plakjes
  • 4 radijsjes, in dunne plakjes
  • 100 gr komijnekaas, geschaafd of grof geraspt
  • 100 gr spekjes

Voor de dressing: 

  • 1 eidooier
  • 4 el olijfolie
  • 2 el crème fraîche
  • 2 el karnemelk
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1 el citroensap

Bereidingswijze: 

Snijd de venkel, appels en radijsjes flinterdun op een mandoline.

Pluk de bladeren van de witlof los en was goed schoon. Snijd de frisee grof.

Bak de spekjes uit in een droge koekenpan tot ze krokant zijn.

Mix alle ingrediënten voor de dressing met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Doe alle ingrediënten voor de salade in een grote schaal en sprenkel vlak voor het serveren de dressing erover.

Serveer met geroosterd zuurdesembrood.

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.