Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Wortelsaté
Een feestelijke groentevariatie!

Ingrediënten:

Spiesjes:

  • 12 flinke bospenen
  • 4 el sojasaus
  • 1 teen gehakte knoflook
  • 2 cm gember geraspt  

Satésaus:

  • ½ sjalot
  • Zonnebloemolie
  • ½ tl korianderpoeder
  • ½ tl komijnzaad
  • 6 el pindakaas
  • 3 el ketjap
  • 100ml kokosmelk  

Optioneel: sambal  

Nodig: satéprikkers  

Receptuur:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de wortelen en snijd ze in stukjes van ongeveer 3 cm lang. Maak een marinade van de sojasaus, knoflook en gember en wrijf de stukjes wortel hiermee in. Rooster de wortel 30 minuten in de oven.  

Maak intussen de pindasaus. Snipper de sjalot en bak zachtjes in een klein scheutje olie. Bak de koriander en komijn kort mee en doe nu de pindakaas, ketjap en kokosmelk erbij in de pan. Laat even doorkoken en breng op smaak met zout, peper en eventueel een heel klein beetje sambal voor wat pit. Als je de saus dunner wilt, kun je hem aanlengen met wat water.  

Rijg de stukjes wortel op een prikker zodra ze gaar zijn. Kinderen vinden dat leuk eten. Serveer de pindasaus ernaast om de worteltjes in te dopen. Eet met wat rijst of als lunchgerechtje. Dit is ook een leuke snack voor op een feestje.  

Tip: Het is leuk om te variëren met de presentatie van groente. Probeer deze wortelsaté en experimenteer erop los. Je kunt hetzelfde doen met bijvoorbeeld pompoen, aubergine of pastinaak.  

Eetsmakelijk!  

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.