Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Worteltaart met gemarineerde sinaasappel en chocolade
Hidde's worteltaart met sinaasappel en chocolade.

Ingrediënten:

  • 175 gr room
  • 230 gr melkchocolade
  • 3 sinaasappels
  • Poedersuiker
  • 3 grote wortels
  • 2  eieren
  • 60 g suiker
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 130 gr bloem
  • 10 gr bakpoeder
  • 1 mespuntje kaneelpoeder
  • Rasp van 1 citroen
  • boter om in te vetten

Extra benodigdheden:

  • keukenmachine
  • taartpan van 24 cm doorsnede 

Bereidingswijze

  Verwarm de oven voor op 180 ºC.  

Breng de room rustig aan de kook, los de chocolade er in op.  

Snijd de sinaasappel uit en vang de sap op. Mix hoeveelheid sap met een gelijke hoeveelheid poedersuiker. Marineer met wat schil en het sap  

Worteltaart:
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schil en rasp de wortels. Klop de eieren met de suiker en de olie luchtig in de keukenmachine. Meng de bloem met het bakpoeder en het kaneelpoeder en spatel door de eiermassa. Rasp de schil van de citroen. Halveer de citroen en voeg het sap van een halve citroen toe aan het beslag. Spatel de geraspte wortel erdoor.  

Vet de taartpan in en bekleed de bodem met bakpapier. Verdeel het wortelbeslag over de taartpan. Bak de worteltjestaart in circa 30 minuten gaar en laat afkoelen.  

Giet de chocola eroverheen en verdeel de gemarineerde sinaasappel.

Eet smakelijk!  

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.