Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Za'ataromelet met cherrytomaten en lente-ui
Een echte chef bakt een omelet als geen ander. Jigal heeft een heerlijke twist met groente en za'atar.

Ingrediënten
11 cherrytomaatjes 
2 lente-uitjes
extra vergine olijfolie
4 eieren
scheut slagroom (ongeveer 6 eetl.)
1 eetl. za’atar
flinke klont boter
5 eetl. tahin
1-2 eetl. citroensap
2 grote pita's of ander brood
2 takjes verse koriander, de blaadjes grofgehakt  

Bereiding
Halveer de tomaatjes en bak ze op hoog vuur in een kleine droge koekenpan. Schud regelmatig om. Wrik de vastgekoekte tomaatjes los met een spatel. Snijd het lente-uitje in grove stukken en voeg met een snuf grof zout en een klein scheutje olijfolie toe aan de tomaatjes, die nu deels zwartgeblakerd zijn. Schud door elkaar en zet het vuur na 30 seconden uit en zet apart. 

Klop in een kommetje de eieren los met de slagroom en de za’atar. Breng op smaak met een snuf zout. Verhit een klont boter in een ruime koekenpan. Laat de boter uitbruisen op middelhoog vuur zonder dat hij bruin wordt. Schenk het eiermengsel in de pan en schuif met een pannenlikker een aantal keer wat stollend ei van de rand naar het midden. Schud met de pan zodat er weer vloeibaar ei naar de randen loopt. Zet je het vuur laag en laat het ei garen. Beleg de omelet als de bovenkant nog nét niet helemaal is gestold (dit heet baveuse) met de cherry-tomaatjes en lente-uitjes. Vouw de omelet met een spatel dubbel. Laat de omelet op een bord glijden.  

Meng voor de techina de rauwe tahin met het citroensap in een ruime kom. Je zal zien dat de techina steeds stugger wordt. Zet de staafmixer erop en voeg geleidelijk kleine scheutjes water toe, zodat de saus de dikte krijgt van mayonaise. Breng op smaak met een snuf zout.  

Rooster de pita kort in de broodrooster zodat hij wel heet, maar niet knapperig is. Snijd open en smeer de binnenzijde in met techina. Schuif de omelet erin en voeg de tomaatjes, lente-ui en koriander toe. Maak af met een royale plens techina.

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.